Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Romige soep van zoete aardappels

Recepten > SOEPEN

Romige soep van zoete aardappels

1 kilo zoete aardappels geschild in blokjes
1 kleine gesnipperde ui
Stukje verse gember van ong 4 cm geraspt
3 eetlepels chili olijfolie ( te koop bij ons)
1,5  groentebouillontablet
Blikje kokosmelk (200ml)
1,5 liter water

Zwarte peper en zeezout
Sap van een halve limoen
Peterselie  of verse koriander

Fruit de ui en gember zachtjes in de chili olijfolie.
Doe er de blokjes zoete aardappel bij en stoof ze even mee.
Voeg dan het water, de bouillonblokjes en de kokosmelk toe en laat zachtjes koken
(ongeveer 15 minuten) tot de aardappel heel zacht is.
Pureer de soep met de staafmixer of wrijf alles door een zeef.Roer het water erdoor en laat even koken.
Maak op smaak met peper en zeezout en knijp de limoen erboven uit.
Schep de soep in een bord of kom bestrooi met wat peterselie of koriander en druppel er wat chiliolijfolie op
voor een mooi kleurcontrast en een spannende smaak!


.Gluten vrij
.Lactose vrij

Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu