Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Romige pastinaaksoep met notenolie

Recepten > SOEPEN

Romige pastinaaksoep met noten tapenade

Ingrediënten:
2 pastinaken geschild in blokjes ongeveer 400 gram
1 appel geschild in bokjes
1 kleine gesnipperde ui
2 stengels bleekselderij in stukjes
1.5 bouillontablet
1 vers laurierblaadje
Peper en zeezout naar smaak
4 eetlepels olijfolie
1.5 liter water
100 ml room (hoeft niet maar is wel lekker!)
Noten tapenade  (te koop bij ons) of geroosterde grofgehakte noten

Werkwijze:
Verhit op middelhoog vuur 4 eetlepels olijfolie en fruit hier in de ui, bleekselderij, pastinaak, appel en laurier.
Schenk er dan het water bij met de bouillonblokjes. Laar 15 minuten zachtjes koken, blijf af en toe roeren.
Haal het laurierblaadje eruit en pureer dan alles met de staafmixer of wrijf door een zeef, roer de room er door en maak op smaak met peper en zeezout.
Schep de soep in een bord op kom en druppel er de noten of tapenade er over.

Nog lekkerde met wat verse tijm!


De perfecte vervanger van aardappelen is deze witte, crème-kleurige wortel.  Een neef van onze klassieke wortel.
Pastinaak heeft een krachtige, pittige en wat zoete smaak, gecombineerd met een vleugje anijs, en is in heel wat gerechten bruikbaar.
Pastinaak is opvallend rijk aan vitaminen en mineralen en is ook geschikt voor diabetici. Deze groente bevat veel koolhydraten, is vochtafdrijvend
en past dan ook in ieder dieet.
Honderd gram pastinaak is goed voor amper 64 kcal.
Naast koolhydraten is hij ook rijk aan eiwitten, vitamine C, B1 en B2, caroteen, calcium en ijzer.



Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu