Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Pikralida of ook wel Agria Chorta genoemd

Recepten > GROENTEN

- Pikralida of ook wel  Agria Chorta( wilde groenten)  genoemd.

Wij kennen ze als paardenbloemen, en nog heel even dan duiken overal in onze natuur op.
Juist de jonge verse  blaadjes zijn het lekkerst!
Het is hartstikke leuk om net als de oma'tjes in Griekenland met een tasje en een mesje de natuur in te gaan
om je eigen eten te verzamelen.
Kies bij voorkeur plekken uit  die niet als honden uitlaatplaats gebruikt worden!
Omdat deze blaadjes erg slinken kun je gerust aardig wat meenemen.
De blaadjes twee keer goed wassen in ruim water om alle zand te verwijderen.
Dan in een ruime pan met water aan de kook brengen en na een paar minuten afgieten.
Dit proces nog een keer herhalen om de bitterheid te verminderen.
Als de blaadjes voor de tweede keer gekookt hebben , gieten we alles goed af .
Neem een groot  diep bord of schaal en meng hierin de groente met een flinke scheut
goede olijfolie.
Knijp er royaal citroensap over en voeg naar smaak zout en peper toe.
Zet deze schaal op tafel bij de andere gerechten zodat iedereen er goed  bij kan. Lauwarm is het lekkerst!
Het gezelligste is dat iedereen gezamenlijk een vorkje meepikt, zoals volgens de Griekse traditie gebruikelijk is.
Kali orexi!


Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu