Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

PASTA VAN JIAJIA (OMA)

Recepten > PASTA

PASTA VAN JIAJIA (OMA) zo noemen wij dit gerecht maar eigenlijk heet het Juvetsi

               naar de aardenwerken schaal waarin het bereid wordt.

Dit heb je nodig voor Kritharakia met rundvlees

1 zak kritharaki (pasta) 500 gr.*
1 kilo doorregen stoofvlees van rund, kalf of lam in blokjes gesneden
Millies Olijfolie*
1 rundvlees-boillonblokje (optioneel)
3 teentjes knoflook   
2 blikjes gepelde tomaten in blokjes
1glas rode wijn
zeezout*
peper

Schenk een bodempje olijfolie in de pan en bak het vlees met zwarte peper en zeezout kort aan.
Doe de knoflook, het bouillonblokje en de wijn erbij en zorg dat het vlees net onder staat . Vul eventueel aan met wat water.
Leg het deksel op de pan en laat het vlees in ongeveer 2 a 3 ( soms langer)  uur gaar sudderen.
Voeg nu minstens 1 liter water toe en als dit kookt de kritharakia erbij. Goed blijven roeren zodat de pasta niet aan de bodem plakt.
Als blijkt dat er niet genoeg vocht overblijft nog wat water toevoegen. Het geheel zachtjes met af en toe roeren laten koken tot de kritharaki gaar is.
Lekker met flink wat geraspte(parmezaanse) kaas erover en een frisse Griekse salade erbij.

*Te bestellen bij ons,  en af te halen bij een van onze verkooppunten

Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu