Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

OMA’S GEVULDE GROENTEN UIT DE OVEN

Recepten > GROENTEN

OMA’S GEVULDE GROENTEN UIT DE OVEN

Recept van Oma Barbara Ioannidou

Gemista voor 4 personen
Wat heb je nodig?
4 vleestomaten
4 paprika’s
Een paar Nicola aardappels (geschild en in partjes)
3 takjes peterselie en 3 takjes munt, fijngehakt
1 teentje knoflook
1 middelgrote ui
2 eetlepels tomatenpuree
Zeezout en zwarte peper
Griekse Agrino Rijst  
150 ml. goede olijfolie
250 ml. Water

Snijd het kapje van de paprika’s en hol ze uit. Gooi de inhoud weg maar bewaar het kapje.
Zet de tomaten op hun kop zodat ze stevig staan, snijd het kontje er af en leg opzij.
Hol ze uit met een lepel en schep de inhoud, samen met de gehakte ui, knoflook, peterselie en munt in de blender.*
Doe hier de helft van de olie en de tomatenpuree bij en mix tot en dikke saus.
Voeg peper en zout naar smaak toe (ongeveer een theelepel) en doe er dan 1 flinke eetlepel rijst per paprika/tomaat bij.
Het mengsel moet van de lepel lopen, zo niet doe je er wat water bij.
Zet de groenten in een ovenschaal en bestrooi ze met zeezout

Vul ze 3 kwart met het rijstmengsel. Zet de kapjes er weer op en vul de schaal op met aardappelparten.

Roer dan de rest van de olie met de tomatenpuree en 200 ml water door elkaar met wat peper en zout en giet dit over de aardappels.
Bedek de schaal met folie en zet hem  in de oven op 180 graden.
Haal na 55 minuten de folie er af, kijk of er nog een bodempje vocht in zit, voeg eventueel wat water toe en zet het nog 35 minuten terug.
Proef daarna of de rijst gaar is en zet hem zo nodig nog wat langer in de oven.

* Heb je geen blender of staafmixer? Hak dan zelf alles fijn.

Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu