Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Oliebolletjes van zoete aardappel

Recepten > ZOETE LEKKERNIJEN

Oliebolletjes van zoete aardappel

500 gr gekookte zoete aardappel fijngeprakt
2 kopjes rijstemeel
1kopje meel of speltbloem
(helemaal van gewone bloem of rijstebloem kan ook!)
Rasp van 1mandarijn  en sap van de helft.
Mespuntje zout
Mespuntje koekkruiden
1/3 kopje suiker
1 theelepel bakpoeder

Roer alles tot een deeg en vorm er kleine balletjes van.
Frituur ze in een royaal olie (ze moeten ruim onder staan )
Laat de olie niet te heet worden en bak de balletjes goudbruin.
Schep ze er uit en leg ze heel even op keukenpapier. Rol ze dan door een mengsel van (fijne) suiker en koekkruiden.
Serveer ze warm of koud royaal bestrooid met suiker.
Honing kan ook.


.Glutenvrij
.Lactosevrij

Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu