Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Griekse pasta salade met gegrilde asperges

Recepten > GROENTEN

Griekse pasta salade met gegrilde asperges

Wat heb je nodig:
500 gram verse asperges
Een half zakje kritharaki (Griekse pasta)

100 gr verse pesto van basilicum en rucola
Een half bakje snoeptomaatjes in kwarten gesneden
Twee lente uitjes in ringetjes
75 gram salami,  ham of kip  (gerookte zalm is ook heel lekker)  in stukjes
Zwarte peper en zeezout

Olijfolie
Grillpan


Werkwijze:
Kook de de pasta beetgaar en spoel koud in een vergiet.
Blancheer de geschilde asperges 3 min in kokend water met zout en een schepje suiker.
Snijd de asperges in de lengte doormidden en gril ze om en om in een hete grillpan         
tot er donkere streepjes op staan (keer ze niet te snel)
Als je geen grillpan hebt kun je ze in schuine plakjes snijden en kort op hoog vuur in    
een scheutje olijfolie roerbakken.
Bak de plakjes in kleine porties anders word het te nat en gaan ze koken ipv bakken.
Schep nu alle ingredienten met de pesto voorzichtig door elkaar
en maak op smaak met zwarte peper en zout.

Deze salade kan koud en warm gegeten worden.

Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu