Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

appeltaart zonder boter en zonder lactose!

Recepten > ZOETE LEKKERNIJEN

Makkelijke appeltaart zonder boter en zonder lactose!

Ingrediënten
3 eieren
225  gr fijne suiker of witte basterdsuiker
250  gram bloem
½ zakje bakpoeder
½ zakje vanillesuiker
Theelepel kaneel
Mespuntje zeezout*
200 gram Millies olijfolie*
75 gram water
Halve citroen (sap en rasp)
3 appels
Bakblik of ovenschaal van 20 bij 30 cm of taartvorm van 28 cm doorsnee.

Werkwijze
Roer alles behalve de appels en citroen  tot een glad beslag.
Rasp de schil van de citroen en roer erdoorheen.
Schil de appels en snijd in plakjes.
Knijp de halve citroen erover uit.
Verdeel het beslag over de ingevette of met bakpapier beklede bakvorm
en Leg de appels er gelijkmatig overheen.
Bestrooi evt. met wat suiker en amandelschaafsel en bak de taart  in een voorverwarmde oven op 180 graden

ongeveer 40 minuten soms iets langer.( dit is afhankelijk van de grote van de bakvorm)
Test met een satéprikker of de cake gaar is, als hij er schoon uit komt is de taart klaar.
Heerlijk met slagroom of een bolletje vanille ijs.

Wij verkopen ook huisgemaakte Millies bakmix voor appelkaneeltaart.  lekker en makkelijk!

*Te bestellen bij ons,  en af te halen bij een van onze verkooppunten.



Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu