Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zoete lekkernij met framboosjes

Recepten > ZOETE LEKKERNIJEN

Griesmeelcake met framboosjes en olijfolie i.p.v boter.

Wat heb je nodig:
Bakje frambozen vers of diepvries
150 ml Millies olijfolie*
225 gr witte basterdsuiker
3 eieren
1 citroen ( schil geraspt en het sap van een helft)
3 volle eetlepels Griekse yoghurt*( Of 75 gr. water)
1/2 zakje bakpoeder
1/2 zakje vanille suiker
150 gr bloem
150 gr griesmeel
snufje zeezout
3 eetlepels bosvruchtenjam

Werkwijze:
Zet de oven op 175 graden
Vet een ovenschaal of ronde taartvorm in en  bestrooi hem met bloem.

Bakpapier op de bodem kan ook.

Meng alle ingredienten behalve de frambozen en de jam tot een smeuig geheel.
Verdeel dit  gelijkmatig over de bakvorm.
Roer de jam met 2 eetl water los en schenk het in een dun straaltje over het beslag.
Trek dan zigzaggend met een prikker een spoor door het beslag.
verdeel de frambozen erover en bak ong 30 minuten in de oven.
Test even met een prikker of het beslag gaar is, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker!


*Te bestellen bij ons,  en af te halen bij een van onze verkooppunten


Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu