Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

PREITAART

Recepten > GROENTEN

Preitaart met Feta en verse kruiden


Benodigdheden:
• 500 gr prei
• 1 bosje lente ui
• 3 eieren
• 200 ml.slagroom
• 100 gram traditionele Griekse Feta *
• Bladerdeeg

   olijfolie

  .zwarte peper en zeezout
• Bakvorm rond 26 cm  of vierkant

                                         
Werkwijze:
Snijd de prei en lente ui in ringetjes en was ze in ruim water.
Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
Zet de oven aan op 180 graden.
Verhit 3 eetlepels Millies olijfolie* in een pan en fruit de prei en lente ui tot ze zacht zijn.
Vet de bakvorm in met een beetje olijfolie, en bekleed hem met het deeg. Plak de naadjes iets over elkaar heen.
Strooi een dun laagje paneermeel over de bodem of kruimel een beschuitje.
Roer de eieren door de room en meng met de gebakken groenten, snuf peper en zout. Kruimel de feta en schep de helft erdoor.
Verdeel alles gelijkmatig over de vorm en strooi de rest van de feta erover.
Schuif de taart onder het midden in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Controleer na 40 minuten door erop te duwen , als er geen vocht uit komt is hij klaar.


Tip:  extra lekker met verse dille erdoor en erover gestrooid.

*Te bestellen bij ons,  en af te halen bij een van onze verkooppunten

Elsendorpseweg 96A Elsendorp t: 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu